Matematik

Lineære funktioner

06. september 2020 af sommer2004 - Niveau: A-niveau

Har fået dette spørgsmål, og er lidt i tvivl om, hvordan jeg kan beregne det.

Grafen for en lineær funktion med hældningskoefficient 1,6 går gennem punkterne 
A(19, 23) og B(44, y2)

Bestem 
y2
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

α = (y2-y1) / (x2-x1)

1.6 = (y2 -23) / ( 44-19)

1.6 = y2 -23 / 25

(1.6 ·25) +23 = y2

63 = y2 


Svar #2
06. september 2020 af sommer2004

tusind tak, har bare et spørgsmål. Hvorfor skal der stå a foran lighedstegnet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

#2

tusind tak, har bare et spørgsmål. Hvorfor skal der stå a foran lighedstegnet?

                α (Αλφα) er første bogstav i det græske alfabet . bruges for hældningskoefficient


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til # 3

forskriften for din funktion vil være :

y = αx + b , indsæt x = 19 og y = 23 for at finde b

23 = (1.6 · 19) + b 

-7.4 = b

y = 1.6 · x -7.4

Indsæt x = 19 så bliver y = 23 

indsæt x = 44 så bliver y = 63


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.