Matematik

Graf for et andengradspolynomium.

08. september 2020 af Mojito101 - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder og bakser med denne opgave. 

Figuren viser grafen for et andengradspolynomium,   f(x)=ax2+bx+c

(Har vedlagt et billede af grafen)

Benyt grafen til at besvare følgende;

a) Bestem f(0)

- Hvordan løses denne opgave? 

Tak på forhånd

Vh Silje. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2020 af PeterValberg

f(0) er funktionsværdien, når x = 0
som kan aflæses der, hvor grafen skærer y-aksen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
08. september 2020 af Mojito101

Så det vil sige at f(0) = 3?

Da det er der grafen skære x-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2020 af PeterValberg

Ja, f(0) = 3 fordi det er der, hvor grafen skærer y-aksen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
08. september 2020 af Mojito101

Ja det er da også rigtigt! Mange tak for hjælpen. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2020 af ringstedLC

#5: 

\begin{align*} f(x) &= ax+bx+c \\ f(0) &= a\cdot 0+b\cdot 0+c \\ f(0) &= c\Rightarrow \text{sk\ae ring i }(0,c)=(0,3)\;,\;c=3 \end{align*}


Skriv et svar til: Graf for et andengradspolynomium.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.