Kemi

Hvordan findes den emperiske formel for nedenstående?

09. september 2020 af solpige00 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er meget i tvivl om hvordan jeg skal løse denne opgave, nogle der kan hjælpe med fremgangsmåden?

En organisk forbindelse vides kun at indeholde C, H og O. Ved en fuldstændig forbrænding af 1.016 g af forbindelsen i et overskud af oxygen dannes der 2.829 g CO2 og 1.518 g H2O. Hvad er denne forbindelses emperiske formel? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} 2.829\;g \;CO_2\textup{ indeholder }&\frac{2.829\;g}{44.01\;\frac{g}{mol}}\cdot 1=0.064281\; mol \; C\textup{-atomer}\\\\ 1.518\;g \;H_2O\textup{ indeholder }&\frac{1.518\;g}{18.02\;\frac{g}{mol}}\cdot 2=0.16848\; mol \;H\textup{-atomer}\\\\ 1.016\;g \textup{ org. forbindelse indeholder:}&\left ( 1.016-0.064281\cdot 12.011- 0.16848\cdot 1.008\right )=mol \,O\textup{-atomer}=\\& 0.074093\;mol\;O\textup{-atomer}\\\\ \textup{atomforhold:}& C:H:O =0.064281:0.16848:0.074093 = 1:2.62099:1.15264 \approx \\\\&\qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \quad \, \, \left \{ 13:34:15 \right \}\\\\ \textup{hvorfor den empiriske formel er:}&C_{13}H_{34}O_{15} \end{array}


Svar #2
10. september 2020 af solpige00

Mange tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Hvordan findes den emperiske formel for nedenstående?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.