Matematik

Skæringspunkt med x-aksen

10. september 2020 af Maja2503 - Niveau: C-niveau

Hej. 

Er der nogen, der kan forklare, hvordan nedenstående opgave skal løses? 

En lineær funktion er givet ved: f(x) = 2,6*x-5,2

Bestem linjens skæringspunkt med x-aksen. 

Undersøg om punktet (1,8) ligger på den rette linje. 

På forhånd tak for hjælpen:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

Skæringspunkt med x-aksen

y = 2.6 x - 5.2 , sæt y = 0

0 + 5.2 = 2.6 x

5.2 / 2.6 = x

2 = x

skæringspunkt ( x,y ) = ( 2,0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

Ligger punktet (x,y) ( 1.8 ) på linjen ?

y = 2.6 x -5.2

8 = 2.6 · (1) - 5.2

8 = 7.8

Det betyder at punktet  ( 1,8 ) ikke ligger på linjen


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2020 af Eksperimentalfysikeren

Sidste udregning er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

#3

Sidste udregning er forkert.

                Ja, tak for rettelsen Jeg retter straks i opgaven


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

#2 Rettelse i linje 6

Ligger punktet (x,y) ( 1.8 ) på linjen ?

y = 2.6 x -5.2

8 = ( 2.6 · 1) - 5.2

8 = -2.6

Det betyder at punktet  ( 1,8 ) ikke ligger på linjen


Skriv et svar til: Skæringspunkt med x-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.