Matematik

cirkelsligning

12. september 2020 af maria2016 - Niveau: B-niveau

Hej nogle som kan hjælpe med denne opgave:) 

En cirkel C er givet ved ligningen 

C: x2+ y2 - 4x + y = -\frac{1}{4}

Bestem centrum og radius for C. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2020 af MandenMedMangeHatte

Hvor er dit eget forsøg?


Svar #2
12. september 2020 af maria2016

jeg har prøvet at bruge formlen for cirklens ligning men ved ikke hvad der skal ske med -1/4 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2020 af ringstedLC

\begin{align*} (x-a)^2+(y-b)^2 &= r^2\;,\:(a,b)=\text{centrum}\;,\;r=\text{radius} \\ x^2+a^2-2ax+y^2+b^2-2by &= r^2 \\ x^2-2ax+y^2-2by &= r^2-a^2-b^2 \\\\ C:x^2+y^2-4x+y &= -\frac{1}{4} \\ x^2-4x+y^2+1y &= -\frac{1}{4} \\ \left.\begin{matrix} -4x=-2ax\Rightarrow a=\frac{-4}{-2} \\ 1y=-2by\Rightarrow b=\frac{1}{-2} \end{matrix}\right\}\Rightarrow(a,b) &= (?,?) \\ -\frac{1}{4} &= r^2-a^2-b^2\;,\;r>0 \\ r &=\;? \end{align*}


Svar #4
12. september 2020 af maria2016

#3 Tusind tak 


Skriv et svar til: cirkelsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.