Matematik

Kontinuert i 5

13. september 2020 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Nogle der har nogle ideer om hvordan denne opgave skal løses?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2020 af MandenMedMangeHatte

Hvor er dit eget forsøg?


Svar #2
13. september 2020 af javannah5

Det her er mit forsøg men ved ikke om det er rigtigt, men hvis det er hvorfor?
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2020 af MandenMedMangeHatte

Hvad er definition på kontinuitet? Kig i din matematikbog for at finde en klar definition og så vend tilbage.


Svar #4
13. september 2020 af javannah5

Det er definitionen

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2020 af AMelev


Jeg går ud fra, at du vil anvende sætningen: f er kontinuert i x0 ⇔ Δf = f(x0 + h) - f(x0) → 0 for h→0?
Det er lidt uklart, om du må bruge hjælpemidler - i givet fald bruger du ikke Nspire hensigtsmæssigt. Du har lavet fejl.
Hvis du må og
1) Hvis du vil bruge sætningen:
Start med at definere f(x)
Definer så x0:= 5
Definer Δf:= f(x0 + h) - f(x0). Bem. Nspire omskriver til δf, fordi den (smaskirriterende) nægter at kende forskel på store og små bogstaver i Mathbox.
Beregn lim(Δf,h,0). Så får du 0, og f er altså kontinuert i x0 = 5

2) Hvis du vil bruge definitionen: f er kontinuert i x0 ⇔  f(x0 + h) →f(x0) for h→0
Start med at definere f(x)
Definer så x0:= 5
Beregn f(x0 + h) og f(x0). 
Beregn lim(f(x0+h),h,0). Så får du, at det er det samme som f(x0), og f er altså kontinuert i x0 = 5.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #6
14. september 2020 af javannah5

Har prøvet at lave den, er det rigtigt?
Hvis nej hvor ligger fejlen?
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2020 af AMelev

Nej. Det ser ud til, at du blander de to fremgangsmåder i #5 sammen. Beslut dig til, hvilken du vil bruge, og følg anvisningerne.

En anden fejl: h står med fed skrift, hvilket betyder, at den er blevet tildelt en værdi. Den renser du ved ordren delbar h (delete variable).
Prøv igen.

Skriv et svar til: Kontinuert i 5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.