Matematik

Tangenter

14. september 2020 af wdd - Niveau: B-niveau

Nogen som der kan hjælpe?

Har vedhæftet opgaven.

Vedhæftet fil: tangent.png

Svar #1
14. september 2020 af wdd


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2020 af peter lind

se formel 130 side 24 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2020 af mathon

        \small \begin{array}{lllll} 1.\\& \begin{array}{lllll} g(x)=\frac{2}{3}x^3+x^2-2x+2\\\\ g(-1)=\frac{13}{3}\qquad g(0)=2\\\\ g{\,}'(x)=2x^2+2x-2\\\\ g{\,}'(-1)=-2\qquad g{\,}'(0)=-2\\\\\\ \textup{tangent i: }\left (-1,\frac{13}{3} \right )\qquad y=g{\,}'(-1)\cdot \left ( x-(-1) \right )+\frac{13}{3}\\\\\qquad y=-2\cdot (x+1)+\frac{13}{3}\\\\ \qquad y=-2x+\frac{7}{3}\\\\\\ \textup{tangent i: }\left (0,2 \right )\qquad y=g{\,}'(0)\cdot \left ( x-0\right )+2\\\\\qquad y=-2x+2\\\\ \qquad \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2020 af mathon

        \small \small \small \small \begin{array}{lllll} 2.\\& \begin{array}{lllll} \textup{beregning af r\o ringspunkters}\\ \textup{f\o rstekoordinat:}&g{\, }'(x)=2\\\\& 2x^2+2x-2=2\\\\& 2x^2+2x-4=0\\\\& x^2+x-2=0\\\\& x=\left\{\begin{array}{lll}-2\\1 \end{array}\right.\\\\ \textup{beregning af r\o ringspunkters}\\ \textup{andenkoordinat:}& g(\left \{ -2,1 \right \})=\left \{ \frac{14}{3},\frac{5}{3} \right \}\\\\ \textup{r\o ringspunkter:}&\left (-2,\frac{14}{3} \right )\textup{ og }\left (1, \frac{5}{3} \right ) \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.