Fysik

Termodynamik HASTER

15. september 2020 af lorinos - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder lidt fast med den her opgave. jeg er virkelig forvirret over, hvilke formler jeg skal bruge og hvordan det hele skal løses. jeg håber, at der er nogle der kan hjælpe 

Vedhæftet fil: dd.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. september 2020 af mathon

      \small \small \begin{array}{llll} d)\\& \begin{array}{llll} \textup{Den mol\ae re standardreaktionsentropi }\Delta _RS^\Theta \\ \textup{er differencen mellem den st\o kiometriske sum}\\ \textup{af produkternes standardentropi og den }\\ \textup{st\o kiometriske sum af reaktanternes standardentropi.}\\\\ \textup{Udgangspunkt:}\\\qquad \qquad \qquad \qquad 2\,C_7H_6O_2\;_{\textit{(g)}}\;+\;17\,O_2\;_{\textit{(g)}}\;\longrightarrow \;14\,CO_2\;_{\textit{(g)}}\;+\;6\,H_2O\;_{\textit{(g)}}\\\\\\ \textup{reaktionstemperatur over }250 \degree \,C \end{array} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. september 2020 af mathon

      \small \small \small \small \begin{array}{llll} a)\\& \begin{array}{llll} n_{propan}=\frac{2.2\;g}{44.096\;\frac{g}{mol}}=0.049891\;mol\\\\ C_{cal}\cdot \Delta T=\left ( 0.049891\;mol \right )\cdot \left (2220\;\frac{kJ}{mol} \right )&\textup{der ses bort fra opv. af propanen}\\\\ C_{cal}=\frac{\left ( 0.049891\;mol \right )\cdot \left (2220\;\frac{kJ}{mol} \right )}{\Delta T} \end{array} \end{array}


Svar #4
15. september 2020 af lorinos

tusind taaaak for hjælpen, hvordan vil du lave b?


Svar #5
15. september 2020 af lorinos

hvad er det for en formel, du bruger i a? kan ikke rigtig finde en sådan formel i min bog. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. september 2020 af mathon

      \small \small \small \begin{array}{llll} b)\\& \begin{array}{llll} n_{benzoesyre}=\frac{1\;g}{122.12\;\frac{g}{mol}}=0.008189\;mol\\\\ C_{cal}=85.1985\;\frac{kJ}{C\degree}\\\\ \textup{udviklet forbr\ae ndingsvarme:}&\left ( 85.1985\;\frac{kJ}{C \degree} \right )\cdot \left ( 0.3\;C \degree \right )=25.5595\;kJ\\\\ \textup{forbr\ae ndingsvarme pr. mol:}&E_{\textup{forbr.}}^{\textup{fast benzoesyre}}=\frac{25.5595\;kJ}{0.008189\;mol}=3\,121.33\;\frac{kJ}{mol} \end{array} \end{array}


Svar #7
16. september 2020 af lorinos

Taaaaaak for hjælpen

Skriv et svar til: Termodynamik HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.