Fysik

Hospitalsfysik

16. september 2020 af ole222 - Niveau: A-niveau

Hvor stor er halveringstykkelsen for 100 keV røntgenstråler.i luft, når den linære absorptionskoefficent ved denne energi i luft er 0,0192 m^-1

forstår det simpelten ikke


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2020 af mathon

Absorptionskoefficienten på et volumen af et materiale er karakteriseret af hvor nemt det er for en stråle af lyslydpartikler eller anden type energi eller masse.[1] En stor absorptionskoefficient betyder at strålen hurtigt bliver absorberet(altså svækket) idet den passerer igennem mediet, og en lille absorptionskoefficient betyder at mediet er relativt transparentSI-enheden for absorptionskoefficienten er reciprokmeter (m−1). I formler benyttes µ for absorptionskoefficienten.

\small \begin{array}{llll} \textup{Intensitetsformel:}\\& \begin{array}{llll} I(x)=I_0\cdot e^{-\mu \cdot x}\\\\ \frac{I}{I_0}=e^{-\mu \cdot x}\\\\ \frac{\frac{1}{2}I_0}{I_0}=e^{-\mu \cdot X_{\frac{1}{2}}}\\\\ \frac{1}{2}=e^{-\mu \cdot X_{\frac{1}{2}}}\\\\ -\ln(2)=-\mu \cdot X_{\frac{1}{2}}\\\\ X_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln(2)}{\mu}\\\\ X_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln(2)}{0.0192\;m^{-1}}\\\\ X_{\frac{1}{2}}=36.10\;m \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Hospitalsfysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.