Matematik

HJÆLP!

16. september 2020 af SusanneRasussen - Niveau: B-niveau

Jeg har virkelig brug for hjælp til disse to opgave

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2020 af mathon

            \small \begin{array}{lllll} a)\\& \begin{array}{lllll} \textup{Areal af parallellogrammet:}&A_{par. \, \, t=5}=\begin{Vmatrix} 10 &-4 \\ 3& 6 \end{Vmatrix} \end{array}\\\\ b)\\& \begin{array}{lllll} \textup{parallelle vektorer:}&&\begin{vmatrix} 2t &-4 \\ 3 & 6 \end{vmatrix}=0 \end{array}\\\\\\ c)\\& \begin{array}{lllll} \textup{projektionsvektor:}&\overrightarrow{d}_{\overrightarrow{c}}=\frac{\overrightarrow{d}\cdot \overrightarrow{c}}{\left | \overrightarrow{c} \right |^2}\cdot \overrightarrow{c}\\\\& \overrightarrow{d}_{\overrightarrow{c}}=\frac{\bigl(\begin{smallmatrix} 5\\ 5 \end{smallmatrix}\bigr)\cdot \bigl(\begin{smallmatrix} 2\\1 \end{smallmatrix}\bigr)}{2^2+1^2}\cdot\begin{pmatrix} 2\\1 \end{pmatrix} \end{array}\\\\ d)\\& \begin{array}{lllll} \textup{ortogonalitet:}&\overrightarrow{c}\cdot\overrightarrow{d}=\begin{pmatrix} 2\\t-3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} t+1\\ 5 \end{pmatrix}=0 \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2020 af mathon

            \small \small \begin{array}{lllll} e)\\& \begin{array}{lllll} \textup{vektorvinkel 30}\degree\textup{:}& \cos(30\degree)=\frac{\overrightarrow{c}\cdot \overrightarrow{d}}{\left | \overrightarrow{c} \right |\cdot \left | \overrightarrow{d} \right |}\\\\& \frac{\sqrt{3}}{2}=\frac{\bigl(\begin{smallmatrix} 2\\ t-3 \end{smallmatrix}\bigr)\cdot \bigl(\begin{smallmatrix} t+1\\5 \end{smallmatrix}\bigr)}{\sqrt{2^2+(t-3)^2}\cdot \sqrt{(t+1)^2+5^2}} \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.