Matematik

Geometri

16. september 2020 af UCL (Slettet) - Niveau: B-niveau
Jeg ikke så dygtig til matematik , og jeg kunne virkelig godt bruge noget hjælp til at forstå den vedhæftede opgave . Jeg forstår ikke hvordan ligningen kan give 2 ? Ligningen er y= 3x-1= 2x +9 .

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2020 af peter lind

Ligningen er 3x-1 = -2x +9

Træk de -2x over på vensre side

Træk de -1 over på højre side


Svar #2
16. september 2020 af UCL (Slettet)

Jeg er ikke helt med endnu : betyder der skal stå : 3x-1-2x = -2x+9-1=

Brugbart svar (1)

Svar #3
16. september 2020 af peter lind

 Nej. Når du flytter over på den anden side skal du skifte forteg og du skal fjene de fra den venstre side

Det første sætning kan også siges

adder 2x på begge sider af lighedstegnet og reducer


Svar #4
16. september 2020 af UCL (Slettet)

Så der skal stå : 3x-1+2x = -2x +9 + 2x -1?

Brugbart svar (1)

Svar #5
17. september 2020 af peter lind

Nej Hvor får du de-1 på højre side fra ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2020 af StoreNord

#0
\\3x-1 = -2x +9\Rightarrow \\3x+2x-1=9\Rightarrow \\5x=9+1\Rightarrow \\x=10/5\Rightarrow \\x=2


Svar #7
17. september 2020 af UCL (Slettet)

# 5 . Jeg kan ikke rigtig huske hvordan man regner ligninger ud, så jeg skal i gang med en masse opgaver , og virkelig mange tak for hjælp.

Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.