Biologi

Osmose i hverdagen

18. september kl. 22:37 af Ano123nym - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har lige nogle spørgsmål omkring osmose:

1. Hvad kan argumentet være for at putte salt i vandet når man koger æg?

2. Hvordan har man konserveret sild i gamle dage med salt?

Har prøvet at søge overalt, men har ikke kunnet finde svar på det. Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september kl. 23:39 af ringstedLC

2. Tænk over, hvad der sker med vandet i silden, når den lagres lagvist med rigeligt salt.

Se mere: https://da.wikipedia.org/wiki/Konservering_(madvarer)#Saltning


Skriv et svar til: Osmose i hverdagen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.