Matematik

Hvad står a og b for? (lineær funktion)

19. september 2020 af Maja2503 - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg har vedhæftet et billede af en opgave, som jeg har problemer med at løse. 

Det er opg. b, jeg har problemer med. 

Er der nogen, der kan forklare hvad a og b står for?

På forhånd tak for hjælpen. 

Vedhæftet fil: Opgave 3.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2020 af ringstedLC

(b) Den uafhængige variabel x er volumet af olien. Den afhængige variabel f(x) er massen af olien + måleglas.

\begin{align*} f(x) &= a\cdot x+b \\ f(x)-b &= a\cdot x \\ \left (m_{\text{olie}}+m_{\text{glas}}\right )-m_{\text{glas}} &= a\cdot V_{\text{olie}} \\ m_{\text{olie}} &= a\cdot V_{\text{olie}} \\ a &= \frac{m_{\text{olie}}}{V_{\text{olie}}}\;,\;a\approx\frac{\text{g}}{\text{mL}} \end{align*}

Og forholdet mellem masse og volume betegnes med...?

Ovenstående svarer til at stille det tomme måle glas på vægten og nulstille den. Herved fratrækkes massen af glasset, så massen af et volume olie direkte kan aflæses på vægten.


Skriv et svar til: Hvad står a og b for? (lineær funktion)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.