Fysik

exoplaneter

19. september 2020 af Trojanskhest - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har følgende opgave vedhæftet. Jeg ved ikke helt hvordan jeg tackler opgaverne an? Nogen der kan hjælpe???


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2020 af Krollo (Slettet)

Opgave a)

Her bruges formlen for strålingsintensitet:

I=\frac{P_{s}}{A_{s}}.

Nu omskrives formlen, da effekten ikke er givet, og energien, E, isoleres i formlen:

I=\frac{P_{s}}{A_{s}}=\frac{\frac{E}{t}}{A_{s}}\Leftrightarrow E=I*t*A_{s}.

Nu indsættes de givne værdier.

E=I*t*A_{s}=3.0*10^{-13}\frac{W}{m^2}*0.708m^2*10*3600s=7.65*10^{-9}W*s=7.65*10^{-9}J

Altså modtager teleskopet 7,65 · 10-9 J i løbet af 10 timer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2020 af Krollo (Slettet)

PS: Billedet har en rigtig dårlig opløsning, så hvis det er muligt, må du en anden gang godt oploade en bedre version, da det er svært at læse :)


Skriv et svar til: exoplaneter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.