Matematik

Trigonometri hjælp!

22. september 2020 af Coco0048 - Niveau: 9. klasse

Hej har har blot det par spørgsmål ang. trigonometri, jeg vil sætte pris på jeres hjælp.

Hvordan finder man de ukendte vinkler i en trekant?

Hvordan finder man den modstående katetes længde i en retvinkelt trekant?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2020 af PeterValberg

Alt det, du har brug for at vide, finder du på denne playliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. september 2020 af ringstedLC

En ubekendt vinkel i en retvinklet trekant ABC, hvor C = 90º:

\begin{align*} \sin(\angle A) &= \frac{\text{modst.}\,(a)}{\text{hyp.}\,(c)} \\ \angle A &= \sin^{-1}\left (\frac{\text{modst.}\,(a)}{\text{hyp.}\,(c)} \right ) \\\\ \cos(\angle A) &= \frac{\text{hosl.}\,(b)}{\text{hyp.}\,(c)} \\ \angle A &= \cos^{-1}\left (\frac{\text{hosl.}\,(b)}{\text{hyp.}\,(c)} \right ) \end{align*}

En eventuel ubekendt side findes først med Pythagoras:

\begin{align*} \text{hyp.}^2=c^2 &= a^2+b^2 \Rightarrow \left\{\begin{matrix} c=\sqrt{a^2+b^2}\\ a=\sqrt{c^2-b^2} \end{matrix}\right. \end{align*}


Skriv et svar til: Trigonometri hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.