Matematik

graf for funktionen

24. september 2020 af merl0117 - Niveau: B-niveau

Hej.

Hvordan løser jeg denne opgave uden hjælp fra et cas-program?

En parabel er graf for funktionen 

f(x)=-2x2+ 6x+1

Bestem kordinatsættet til parablens toppunkt


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2020 af peter lind

se formel 75 side 15 i din frmelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2020 af mathon

                 \begin{array}{llll} \textup{funktionen p\aa } \\ \textup{toppunktsform:}\\& \begin{array}{llll} f(x)=-2\left ( x-\frac{3}{2} \right )^2+\frac{11}{2}\\\\ \end{array}\\ \textup{toppunkt:}\\& \begin{array}{llll} T\left(\frac{3}{2},\frac{11}{2}\right) \end{array} \end{array}


Svar #3
24. september 2020 af merl0117

den der hedder (x-a)2+(y-b)2= r2  eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2020 af mathon

#3
         Nej det er ligningen for cirklen med centrum i C(a,b) og radius r.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2020 af ringstedLC

#3: Formel (77)


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2020 af Anders521

#0 Lav en tabel af støttepunkter og dernæst tegn punkterne i koordinatsystem.


Skriv et svar til: graf for funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.