Matematik

Vektorer

25. september 2020 af jeafjivoan - Niveau: B-niveau

Hej derude. Jeg har lidt problemer med denne opgave, er der nogen der kan hjælpe mig? Mange tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2020 af mathon

           \small \begin{array}{lllll}1.\\& \begin{array}{lllll} \textup{vinkel }A \textup{ er vinklen mellem vektorerne }\overrightarrow{AB}\textup{ og }\overrightarrow{AC}\\\\ \textup{vinkel }B \textup{ er vinklen mellem vektorerne }\overrightarrow{BA}\textup{ og }\overrightarrow{BC}\\\\ \textup{vinkel }C \textup{ er vinklen mellem vektorerne }\overrightarrow{CA}\textup{ og }\overrightarrow{CB} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. september 2020 af mathon

           \small \small \begin{array}{lllll}1.\\& \begin{array}{lllll} \textup{vinkel }A \textup{ er vinklen mellem vektorerne }\begin{pmatrix} 8\\-4 \end{pmatrix}\textup{ og }\begin{pmatrix} 3\\-7 \end{pmatrix}\\\\A=\cos^{-1}\left ( \frac{\bigl(\begin{smallmatrix} 8\\-4 \end{smallmatrix}\bigr)\cdot \bigl(\begin{smallmatrix} 3\\-7 \end{smallmatrix}\bigr)}{\sqrt{8^2+(-4)^2}\cdot \sqrt{3^2+(-7)^2}} \right ) \\\\ \textup{vinkel }B \textup{ er vinklen mellem vektorerne }\overrightarrow{BA}\textup{ og }\overrightarrow{BC}\\\\ \textup{vinkel }C \textup{ er vinklen mellem vektorerne }\overrightarrow{CA}\textup{ og }\overrightarrow{CB} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2020 af mathon

           \small \begin{array}{lllll}2.\\& \begin{array}{lllll} \textup{Vektorprojektion: }&\overrightarrow{AH}=\overrightarrow{AC}_{\overrightarrow{AB}}=\frac{\overrightarrow{AC}\cdot \overrightarrow{AB}}{\left | \overrightarrow{AB} \right |^2}\cdot \overrightarrow{AB}\\\\ \overrightarrow{AH}=\overrightarrow{OH}-\overrightarrow{OA}\\\\ \overrightarrow{OH}=\overrightarrow{AH}+\overrightarrow{OA} \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.