Matematik

vektor

26. september 2020 af ostehaps9688 - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp :) tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2020 af Mathias7878

a) For at de to vektorer er vinkelrette (ortogonale) på hinanden, skal deres skalarprodukt være lig nul:

a_1 \cdot b_1 + a_2 \cdot b_2 = (t+1) \cdot 1 + 3 \cdot t = 0

b) For at de to vektorer er parallelle på hinanden, skal determinanten af de to vektorer være lig nul:

\det(a,b) = a_1 \cdot b_2 - a_2 \cdot b_1 = 0

- - -

 

 


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.