Fysik

Øjets lysoptagelse

26. september 2020 af Mariassssssss - Niveau: Universitet/Videregående

Det mennekelige øje kan opfatte så lidt som 2.35 *10^-18 J af grønt lys med bølgelængden Å. Beregn heraf det minimale antal fotoner, som kan registreres af det menneskelige øje.

Hvilke formler er det jeg skal bruge? Synes ikke jeg kan finde nogen der giver mening med enhederne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2020 af peter lind

Energien af en foton er h*f = h*c/λ hvor h er Plancks konstant, f er frekvensen c er lysets hastighe og λ er lysets bølgelængde. Udregn energien og divider den op i de 2.35 *10-18 J


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{lllll} E_{\textup{foton}}\cdot \lambda=12398.4\;eV\cdot \textup{\AA } \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2020 af Eksperimentalfysikeren

Det er nok enheden Å, (Ångström), der forvirrer. Det blev tidligere benyttet meget, men benyttes ikke mere. Den er defineret til 1Å = 10-8cm som er det samme som 10-10m. Inden indførelsen af SI-enhederne benyttede man et cgs-enheder, der byggede på centimeter, gram og sekund. Der blev udvidet med forskellige enheder, der ikke alle var lige velbegrundede. Derudover er cm og gram lige lovligt små ved mange beregninger.

Der er god grund til at bevare kendskabet til Å. Der findes mange meget store tabeller over bølgelængder, hvor enheden Å er benyttet. Disse tabellers indhold er stadig værdifuldt. Nyere tabeller benytter nm. Omregningen er simpel. Du har ovenfor definitionen på Å og du bør kende definitionen på nm, så det skulle være simpelt at finde omregningsfaktoren.

Du har ikke skrevet bølgelængden af det grønne lys.


Skriv et svar til: Øjets lysoptagelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.