Matematik

Øvelse (Differentialregning)

28. september 2020 af kemc - Niveau: A-niveau

Sidder fast med denne øvelse. Håber en kan hjælpe mig 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2020 af mathon

Brug tangentligningen:

                                             \small y=f{\,}'(3)\cdot (x-3)+f(3)


Svar #3
28. september 2020 af kemc

#2

Brug tangentligningen:

                                             \small y=f{\,}'(3)\cdot (x-3)+f(3)

Har problemer med spørgsmål (2-3-4)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2020 af mathon

                      \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Indledende:}\\& \begin{array}{lllll} \textup{funktion:}&f(x)=\frac{1}{2}x^2-x+\frac{3}{2}\\\\ \textup{afledt funktion:}&f{\, }'(x)=x-1 \end{array}\\\\\\ 2.\\& \begin{array}{lllll} &\, f{\, }'(x_o)=4=x_o-1\\\\ &x_o=5\\\\& f(5)=9\\\\\textup{tangentligning}\\ \textup{i }(5,9)\textup{:}&y\, = ? \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2020 af mathon

                      \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Indledende:}\\& \begin{array}{lllll} \textup{funktion:}&f(x)=\frac{1}{2}x^2-x+\frac{3}{2}\\\\ \textup{afledt funktion:}&f{\, }'(x)=x-1 \end{array}\\\\\\ 3.\\& \begin{array}{lllll} &\, f{\, }'(x_o)=-2=x_o-1\\\\ &x_o=-1\\\\& f(-1)=3\\\\\textup{tangentligning}\\ \textup{i }(-1,3)\textup{:}&y\, = ? \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2020 af mathon

                      \small \small \begin{array}{lllll}4.\\& \textup{tangentligninger:}\\&& 1)&y=2x-3\\\\&& 2)&y=4x-11\\\\&& 3)&y=-2x+1 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2020 af mathon

                      \small \small \begin{array}{lllll}4.\\& \textup{Sk\ae ring mellem 1) og 2)}\textup{:}\\& & \textup{solve}\left ( y=2x-3 \textup{ and }y=4x-11,\left \{ x,y \right \} \right )\\\\&\textup{Sk\ae ring mellem 1) og 3)}\textup{:}\\&&\textup{solve}\left ( y=2x-3 \textup{ and }y=-2x+1,\left \{ x,y \right \} \right )\\\\&\textup{Sk\ae ring mellem 2) og 3)}\textup{:}& \textup{solve}\left ( y=4x-11 \textup{ and }y=-2x+1,\left \{ x,y \right \} \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Øvelse (Differentialregning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.