Matematik

Stamfunktioner

28. september 2020 af kemc - Niveau: A-niveau

Er dette rigtigt udregnet? 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2020 af mathon

     Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2020 af AMelev

Tjek med dit CAS-værktøj, men ja.
Ret lige din profil til, så den passer HF 1. år passer ikke rigtigt med A-niveau.


Svar #4
28. september 2020 af kemc

Tak for jeres hurtige respons  :). Mangler dog kun denne øvelse, men forstår ikke hvordan jeg løser den 

Vedhæftet fil:sidste.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{lllll} 1.\\& \begin{array}{lllll} F(x)=-2x^2+5x+k\quad \textup{ gennem }(2,3)\\\\ 3=-2\cdot 2^2+5\cdot 2+k\\\\ 3=-8+10+k\\\\ k=1\\\\\\ F(x)=-2x^2+5x+1\end{array}\\\\ 2.\\& \begin{array}{lllll} \textup{tangent:}&y=0x+3\\\\& f(x_o)=0=-4x_o+5\\\\& x_o=\frac{5}{4}\\\\ \textup{stamfunktionens}\\ \textup{konstant:}&F \left ( \frac{5}{4} \right ) =0=-2\cdot \left ( \frac{5}{4} \right )^2+5\cdot \left ( \frac{5}{4} \right )+k\\\\& 0=-2\cdot \frac{25}{16}+5\cdot \frac{20}{16}+k\\\\& 0=\frac{-50+100}{16}+k\\\\& k=-\frac{25}{8}\\\\ \textup{stamfunktion:}&F(x)=F(x)=-2x^2+5x-\frac{25}{8} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2020 af AMelev

Husk lige: Ny opgave - ny tråd.

1. Du bestemmer stamfunktion som før.
Så indsætter du (2,3) for (x,F(x)) i forskriften og løser ligningen mht. c

2. Tangenthældningen skal være 0, da tangenten er vandret. Dvs. du skal løse ligningen F'(x) = f(x) = 0 for at bestemme røringspunktets 1.koordinat x0. 
I røringspunktet skal tangenten og F-grafen have samme værdi, så du skal løse ligningen F(x0) = 3 mht. c.

3. Samme princip som i 2. Bestem x0, så F'(x0) = -7. Indsæt x0-værdien i tangentligning og F(x) og løs ligninggen y = F(x0) mht c.


Svar #8
28. september 2020 af kemc

#7

Husk lige: Ny opgave - ny tråd.

1. Du bestemmer stamfunktion som før.
Så indsætter du (2,3) for (x,F(x)) i forskriften og løser ligningen mht. c

2. Tangenthældningen skal være 0, da tangenten er vandret. Dvs. du skal løse ligningen F'(x) = f(x) = 0 for at bestemme røringspunktets 1.koordinat x0. 
I røringspunktet skal tangenten og F-grafen have samme værdi, så du skal løse ligningen F(x0) = 3 mht. c.

3. Samme princip som i 2. Bestem x0, så F'(x0) = -7. Indsæt x0-værdien i tangentligning og F(x) og løs ligninggen y = F(x0) mht c.

-


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. september 2020 af AMelev

#8 Hvorfor har du lavet det svar?


Skriv et svar til: Stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.