Matematik

lineære forskrift

28. september 2020 af Guleroden1 - Niveau: C-niveau

Er det korrekt:
 

y=20x


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2020 af janhaa

y = 300 - 20x


Svar #2
28. september 2020 af Guleroden1

Hvorfor minus med 300?

y=20x-300


Svar #3
28. september 2020 af Guleroden1

#1

y = 300 - 20x

hva med b?


Svar #4
28. september 2020 af Guleroden1

Glem det, har fundet ud af det. tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2020 af Anders521

#3 Leddet b er angivet i sammenhængen, nemlig 300.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2020 af StoreNord

b)   Når x er 140, hvad er så y?


Svar #7
28. september 2020 af Guleroden1

#6

b)   Når x er 140, hvad er så y?

X er da ikke 140, så er det 20*140=2800?


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. september 2020 af StoreNord

Nej. Du har ret i, at x ikke er 140.
Det er y, der er 140.
Altså:        300-20x=140       hvad er så x?


Svar #9
28. september 2020 af Guleroden1

#8
Nej. Du har ret i, at x ikke er 140.
Det er y, der er 140.
Altså:        300-20x=140       hvad er så x?

Jeg kan godt se man skal finde x osv. men i hvilke baner skal man tænke her?
Jeg sad at tænkte i 10 min, men kunne ikke lige finde frem til 300-20x

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. september 2020 af StoreNord

Han starter med at mangle 300 sider. For hver time, x, han læser, manler han 20 sider mindre.

Når han har læst i 5 timer mangler han:   300-20*5 sider.


Skriv et svar til: lineære forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.