Matematik

Stykkevist Defineret Funktioner.

29. september 2020 af Mojito101 - Niveau: B-niveau

Hej kloge mennesker. 

Jeg har brug for hjælp til denne opgave (ligger i bilag).

Har jeg ret i at den blå graf har forskriften f(x) = -x+1   ,  x<0, ellers så ret mig endelig. Den grønne kan jeg ikke helt lure. 

Tak på forhånd. 

Hilsen Silje

Vedhæftet fil: Øvelse 3.6.1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør ddet nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2020 af PeterValberg

Faktisk er forskriften for den blå graf f(x)=\left|x\right|

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2020 af PeterValberg

Umiddelbart skulle jeg mene, at den grønne har (gaffel)forskriften:

g(x)=\left\{\begin{matrix} -x+1 &\text{for }x<2 \\ x-3&\text{for } x\geq 2 \end{matrix}\right.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
29. september 2020 af Mojito101

Mange tak for hjælpen! 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2020 af Capion1

Den grønne kan sammenskrives i én:
∀ x :    g (x) = |x - 2| - 1
(symmetrien om x = 2, og y en ned).


Skriv et svar til: Stykkevist Defineret Funktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.