Matematik

Toppunkt i maple

04. oktober 2020 af 1234skoleelev - Niveau: B-niveau

Nogen der ved om der er en nem måde at finde toppunktet i et andetgrads polynomium. (Udfra kun funktionen)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2020 af Jones2929

Find f'(x) =0. Det angiver vendetangent for funktionen


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2020 af mathon

Ikke vendetangent, men vandret tangent:

                           \small \begin{array}{llllll} f{\,}'(x)=2ax+b\\\\ 2ax_T+b=0\\\\ x_T=\frac{-b}{2a}\\\\ y_T=c-a\cdot \left (x_T \right )^2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2020 af ringstedLC

#0: Brug toppunktsformlen, formel (84).

#1: En parabel har ingen vendetangent, men den har en vandret tangent i sit toppunkt. En vendetangent krydser grafen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2020 af Jones2929

Undskyld. Jeg mente vandret tangent


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2020 af Jones2929

Altså, det kommer også an på hvad du mener med "kun funktionen". Hvis du har en funktion på formlen ax^2+bx+c kan du finde toppunktet på mange måder


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2020 af mathon

                           \small \small \begin{array}{llllll} f(x)=ax^2+bx+c=a\left (x+\frac{b}{2a} \right )^2+\frac{-d}{4a} \end{array}


Skriv et svar til: Toppunkt i maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.