Matematik

Proportionalitet

05. oktober 2020 af oliverrla12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Søger hjælp til følgende opgave 

For en bestemt bil gælder at bilens bevægelsesenergi er proprtinal med kvadratet på bilens hastighed. Det oplyses, at proportionalitetskonstanten er 450 

Indfør passende variable og opstil et udtryk for bilens bevægelsesenergi som funktion af bilens hastighed 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2020 af AMelev

Hvilke variable størrelser indgår?
Hvilken afhænger af hvilken?
Kald den sidste (den uafhængige variabel) x og den afhængige variabel (den første) f(x).

Hvad er sammenhængen? f (x) = .....x....?


Svar #2
05. oktober 2020 af oliverrla12 (Slettet)

Har ikke flere informationer end disse 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2020 af AMelev

Du skal formulere svarene på spørgsmålene i #1 ud fra opgaveformuleringen.

Brugbart svar (1)

Svar #4
06. oktober 2020 af mathon

y er proportional med kvadratet på x
betyder
                              \small \small \begin{array}{llllll} \textup{forholdet }&\frac{y}{x^2}=k\textup{(onstant)}\\\\ \textup{og dermed:}\\&y=f(x)=k\cdot x^2 \end{array}\\\\\\\ \begin{array}{lllll} \textup{N\aa r i dette tilf\ae lde }f(x)\textup{ er bilens bev\ae gelsesenergi og }x\textup{ er bilens hastighed.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2020 af AMelev

Bilens bevægelsesenergi afhænger af bilens hastighed, så den
uafhængige variabel x = hastighed
afhængige variabel  y = f(x) = bevægelsesenergi
Jf. #4. Proportionalitetskonstanen k afhænger af enhederne for x og y.


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2020 af mathon

Proportionalitetskonstanen k afhænger af enhederne for x og y og af bilens masse.


Skriv et svar til: Proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.