Matematik

differentialligning

10. oktober 2020 af Stjerneskud2016 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg har en opgave hvor jeg skal bestemme den partikulære løsning til en differentialligning og for at gøre det skal jeg isolere konstanten c. Jeg r ikke sikker på om jeg har isoleret rigtigt. Det er en stor opgave, derfor har jeg kun vedhæftet et billede af den del jeg er i tvivl om, og ikke hele opgaven. Kan man forkorte potensen på en eller anden måde?

Vedhæftet fil: bestemme løsning.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2020 af oppenede

Det er forkert at omskrive (-a-b)2.5 til -a2.5-b2.5.


Svar #2
10. oktober 2020 af Stjerneskud2016

okay, hvordan kan jeg smartes få c ud af brøket?

Når jeg er kommet til det som jeg har vedhæftet.

tak for svar!

oppenede

Vedhæftet fil:isolere c.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til # 2

Tag .4√  på begge sider af lighedstegnet, så får du

1 =  (-.512 / β ) - c 

c = -1 - (.512 / β)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2020 af Forår2020 (Slettet)

#3

Til # 2 rettelse, der skal selvfølgelig stå

Tag 2.5√  på begge sider af lighedstegnet, så får du

1 =  (-.512 / β ) - c 

c = -1 - (.512 / β)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2020 af ringstedLC

#2:

\begin{align*} 1 &= a^{2.5} \\ 1^{\frac{1}{2.5}} &= \left (a^{2.5}\right )^{\frac{1}{2.5}} \\ 1 &= a^1=a \end{align*}


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.