Matematik

Tegn funktionen

10. oktober 2020 af MatteTeenDk (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Indtegn funktionen herunder
F(x)= 1/x+2
Har ingen ide hvilken funktion der er tale om og hvordan man skal indtegne den.

God dag!

Svar #2
10. oktober 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

Tak, men kan du så venligst forklare mig, hvordan den tegnes i hånden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2020 af ringstedLC

#2: Grafen for f (ikke "F") har leddet 1/x som er en hyberpel, der så er forskudt med "2" i y-aksens retning. Indsæt forskellige (pos./neg.) værdier af x og beregn den tilhørende y-værdi. Afsæt punkterne på bilaget.


Svar #4
10. oktober 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

Ok lidt at forstå.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2020 af ringstedLC

Tip: Beregn for ±1/10, ±1/5, ±1/2, ±1, ±2, ±10. Så får du et godt billede af grafens forløb. Tænk over, hvad der sker, når x nærmer sig 0 og ±∞.


Svar #6
10. oktober 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

Ok #5

Der står også jeg forklare senere henne, hvad der sker, når x går mod 0 og ∞


Svar #7
15. oktober 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

Hvad betyder f(x) og når der står f(5) ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. oktober 2020 af ringstedLC

#7: f(x) betyder funktionen f på den uafhængige variabel x. Hvis du som her, har dens forskrift (1/x + 2), kan du indsætte f. eks. "5" og beregne f(5).

\begin{align*} f(x) &= \frac{1}{x}+2 \\ f(5) &= \frac{1}{5}+2=\frac{11}{5} \end{align*}

Grafen for f er så de y-værdier, der hører til x-værdierne. Det vil sige, at:

\begin{align*} f(x) &= y \end{align*}

og at grafen bla. går igennem (5, 11/5).


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. oktober 2020 af Anders521

#7 Betegnelsen f(x) kaldes også for funktionværdi.

#8 Når du skal undersøge, hvad der sker når x går mod 0 (og ∞), så gerne tage udgangspunkt i grafen for f. Det gør undersøgelsen "lettere".


Svar #10
15. oktober 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

#9, #8 

Mange tak for jeres fine forklaringer, det hjalp stort set meget!:)


Svar #11
04. december 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

Hvad så med det her eksempel:

Besten regneforskriften for en lineær funktion f når det oplyses at f(-2) = -12 og f(4) = 6 ?

Ved ikke hvad man så skal gøre.


Brugbart svar (1)

Svar #12
04. december 2020 af janhaa

#11

Hvad så med det her eksempel:

Besten regneforskriften for en lineær funktion f når det oplyses at f(-2) = -12 og f(4) = 6 ?

Ved ikke hvad man så skal gøre.

y = ax+b

a = (6+12)/6 = 3

y = 3x + b

-12 = -6 + b

b = -6

y = 3x - 6


Skriv et svar til: Tegn funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.