Fysik

Hjælp til Fysik C opgave modul 4 om lyd og bølger del 2 forsat haster

11. oktober 2020 af flottelise - Niveau: C-niveau

Hej igen 

Nu har jeg noget som driller mig og det er noget om en guitarstreng hvor jeg skal bestemme grundtonen for strengen samt bølgelængden for strengen:

Her er et billede af opgaven

Jeg håber at der nogen som ville hjælpe mig med opgaven.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2020 af peter lind


Svar #2
11. oktober 2020 af flottelise

Ja og jeg ved ikke hvordan den skal løses Peter


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. oktober 2020 af peter lind

a) længden af strengen er ½ gange bølgelængden

b) frekvens*bølgelængde = bølgelængden

c) brug formlen i b

Har du ikke haft en lignende opgave før


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. oktober 2020 af Eksperimentalfysikeren

Rettelse af #3, b) frekvens*bølgelængde = bølgehastighed.


Svar #5
11. oktober 2020 af flottelise

Ok mange tak for hjælpen


Svar #6
11. oktober 2020 af flottelise

ikke rigtig peter at den slags opgave


Svar #7
11. oktober 2020 af flottelise

a) den får jeg til :

2*0,62 m =1,24 m

a) og den anden får jeg til :

55 Hz*1,24 m= 68,2 m/s

jeg ved ikke om det er rigtigt


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. oktober 2020 af ringstedLC

a)

\begin{align*} \lambda _n &= \frac{2\cdot L}{n}\;,\;n\in\mathbb{N} \\ \lambda &= 2\cdot 0.62\;(m)=1.24\,\text{m}\;,\;n=1\;\text{(grundtonen)} \end{align*}

b)

\begin{align*} v &= \lambda \cdot f \\ f &=\frac{v}{\lambda} \\ f &= \frac{102.3}{1.24}\;\left ( \frac{\frac{m}{s}}{m}=\frac{1}{s}=Hz \right )=82.5\,\text{Hz} \end{align*}


Svar #9
12. oktober 2020 af flottelise

Tusind tak for hjælpen

Svar #10
12. oktober 2020 af flottelise

Så er det c og d som driller mig en smule


Brugbart svar (1)

Svar #11
12. oktober 2020 af ringstedLC

c) I #3 blev du rådet til at bruge:

\begin{align*} v &= \lambda \cdot f \Rightarrow\lambda &= \frac{v}{f} \end{align*}

Alternativt; gå videre til

d)

\begin{align*} n &= \frac{f_{\,\text{Partialtone}}}{f_{\,\text{Grundtone}}}=\;? \\ \lambda &= \frac{2\cdot L}{n}=\;? \\ \text{Partialtoner} &:\left\{\begin{matrix} n=1\rightarrow& 1-1=0\rightarrow &\text{Grundtonen}&\text{(0.\,Partialtone)} \\ n=2\rightarrow& 2-1=1\rightarrow &1.\,\text{Partialtone}& \\ n=3\rightarrow& 3-1=2\rightarrow &2.\,\text{Partialtone}& \\ n=9\rightarrow& 9-1=8\rightarrow &8.\,\text{Partialtone}& \\ \end{matrix}\right. \end{align*}


Svar #12
12. oktober 2020 af flottelise

Mange tusind tak for hjælpen allesammen


Svar #13
14. oktober 2020 af flottelise

Så har noget andet min fysik aflevering som driller mig en hel del og det handler om at foklare to formler som er b) fn =n*f1 f1= (2n-1)*f1 og jeg ved hvordan skal jeg formulere det.

Her er et billede af opgaven:

Jeg håber at der vil være nogen som vil hjælpe mig med denne opgave

Forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #14
14. oktober 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #15
14. oktober 2020 af peter lind

Du har lige set på snorebølger og det samme gælder for åbne resonansrør, da de har buge i enderne


Svar #16
14. oktober 2020 af flottelise

Ok mange tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #17
14. oktober 2020 af Eksperimentalfysikeren

En rettelse til #11: Der er sket e sammenblanding mellem partialtone og overtone

1. partialtone er identisk med grundtonen.

2. partialtone er 1. overtone.

3. partialtone er 2. overtone

n'te partialtone er (n-1)'te overtone.


Brugbart svar (1)

Svar #18
15. oktober 2020 af ringstedLC

#17: Undskyld!

Jeg læser bare på Wikipedia, at: "Den dybeste tone hedder grundtonen, de højere naturtoner overtoner eller partialtoner".


Svar #19
15. oktober 2020 af flottelise

Mange tusind tak for hjælpen allesammen


Skriv et svar til: Hjælp til Fysik C opgave modul 4 om lyd og bølger del 2 forsat haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.