Fysik

bremsemodstand

14. oktober 2020 af jasm1464 - Niveau: B-niveau

hej jeg er virkelig i vildrede da jeg ikke forstår hvordan jeg skal løse disse opgaver da jeg ikke er den skarpeste til fysik. alt hjælp tages emd kyshånd.

dokument er vedhæftet

på forhånd tak for hjælpen

Vedhæftet fil: Bremsemodstand.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2020 af mathon

\begin{array}{llllll} a)\\& \begin{array}{llllll} I=\frac{U}{R}=\frac{1100\;V}{3.14\;\Omega}=\frac{1100\;\Omega\cdot A}{3.14\;\/\Omega}=350.3\;A \end{array}\\\\ b)\\& \begin{array}{llllll} R\parallel R\parallel \frac{1}{2}R\\\\ \frac{1}{R_{\textup{erstat}}}=\frac{1}{R}+\frac{1}{R}+\frac{2}{R}=\frac{4}{R}\\\\ R_{\textup{erstat}}=\frac{R}{4}=\frac{3.14\;\Omega}{4}=0.785\;\Omega \end{array}\\\\ c)\\& \begin{array}{llllll} \textup{Resistans:}\\& \textup{Modstandsinterval:}&\left [ \frac{\left (1070\;V \right )^2}{10^6\;W} ;\frac{\left (1400\;V \right )^2}{10^6\;W}\right]= \left [ 1.14\;\Omega;1.96\;\Omega \right ]\\\\ \textup{Modstanden }&\textup{beregnet i b) er for }& \textup{lille, hvilket betyder, at }K_3\textup{ ikke skal v\ae re lukket.}\\\\ \textup{Hvis kun } K_1&\textup{er lukket, er }&\textup{modstanden }3.14\;\Omega\textup{, hvilken er for stor.}\\\\ \textbf{Konklusion:}\\&K_1\textup{ og }K_2\textup{ er lukkede }&\textup{og }K_3\textup{ er \aa ben.}\\\\ \end{array}\end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. oktober 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} c) \textup{ fortsat}\\& \begin{array}{llllll} \textup{Forsynings}\\ \textup{sp\ae ndingen:}&U=\sqrt{P\cdot R}=\sqrt{(10^6\;W)\cdot (1.57\;\Omega)}=\sqrt{1.57\cdot 10^6\;V\cdot A\cdot \Omega}=\sqrt{1.57\cdot 10^6\;V^2}=\\\\ &\qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \quad 1303.84\;V \end{array}\end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. oktober 2020 af mathon

i c) er benyttet:
                               \small R=\frac{U^2}{P}
 


Svar #4
15. oktober 2020 af jasm1464

mange tak for hjælpen mathon


Skriv et svar til: bremsemodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.