Kemi

Hjælp til kemiopgave

17. oktober 2020 af scientist - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, er der en, der lige kan hjælpe mig med denne kemi opgave? Tak på forhånd:-)

Vedhæftet fil: Kemi.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2020 af mathon

                \small \begin{array}{llllll} 1.\\& \begin{array}{llllll} \textup{Den organiske fase}&\textup{farves af }Cu{\left (NH_3 \right )_4}^{2+} \end{array} \\\\ 2.\\& \begin{array}{llllll} Cu^{2+}\textup{ reduceres til }Cu^+\\ I^-\textup{ oxideres til }I_2\textup{ eller }I{O_3}^- \end{array}\end{array}


Svar #3
17. oktober 2020 af scientist

Kan du godt vise, hvordan man skal opskrive redoxreaktionen, da jeg er lidt i tvilv, om det har gjort er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2020 af mathon

Hvad har du gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. oktober 2020 af mathon

korrektioin:

                \small \small \small \begin{array}{llllll} 1.\\& \begin{array}{llllll} \textup{Den organiske fase}&\textup{farves af }I_2 \end{array} \\\\ 2.\\& \begin{array}{llllll} Mn{O_4}^-\textup{ reduceres til }Mn^{2+}\\ I^-\textup{ oxideres til }I_2 \end{array}\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. oktober 2020 af mathon

               \small \begin{array}{llllllll} 2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;10\,I^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;16\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;2\,Mn^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;5\;I_2\,_{\textit{(s)}}\;+\;8\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}


Svar #7
18. oktober 2020 af scientist

Men indeholder opløsningen Mn?

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. oktober 2020 af mathon

Den organiske fase (C12H26) farves af I2, som først dannes ved oxidation af I- med MnO4-, der selv reduceres til Mn2+.


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. oktober 2020 af mathon

                     \small \begin{array}{lllll}1.\\& \begin{array}{lllll} \textup{Den organiske fase farves af }I_2.\\\\ Cu^{2+}\textup{ reduceres til }Cu^+\\ I^-\textup{ oxideres til }I_2. \end{array}\end{array}

Sorry!   Jeg blandede to opgaver sammen. Sådan kan det gå, hvis man løser flere opgaver samtidigt og
ikke er skarp nok en søndag morgen.
 

                     \small \small \begin{array}{lllll}2.\\& \begin{array}{lllll} 2\,Cu^{2+}\;_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,I^-\;_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;2\,Cu^+\;_{\textit{(aq)}}\:+\;I_2\;_{\textit{(s)}} \end{array}\end{array}


Svar #10
18. oktober 2020 af scientist

Mange tak for hjælpen:-)


Skriv et svar til: Hjælp til kemiopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.