Matematik

procent

17. oktober 2020 af hanne2017 - Niveau: 10. klasse

Befolkningstallet i Danmark er steget med ca. 7% fra 1990 til 2010. I 2010 var befolkningstallet i Danmark ca. 5,5 mio.
Hvad var befolkningstallet i 1990?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2020 af StoreNord

Måske mener du 3,4 % pr år.

Så er folkningstallet i 1990:     5,5 mio*(1+7/100)10


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2020 af ringstedLC

\begin{align*} \text{Stigning}_{\,\%}=7\% &= \frac{\bigl (\text{Bef}_{\,2010}-\text{Bef}_{\,1990}\bigr )\cdot 100}{\text{Bef}_{\,1990}}\,\% \\ 7\cdot \text{Bef}_{\,1990} &= 5.5\cdot 100-\text{Bef}_{\,1990}\cdot 100 \\ 107\cdot \text{Bef}_{\,1990} &= 5.5\cdot 100 \\ \text{Bef}_{\,1990} &= \frac{5.5\cdot 100}{107}=5.14\,\text{mio.} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2020 af mathon

kort:
                     \small \small \begin{array}{llllll} B_{2010}=B_{1990}\cdot (1+0.07)\\\\ B_{1990}=\frac{B_{2010}}{1.07} \end{array}


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.