Matematik

Lineærefunktioner

18. oktober 2020 af LW1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen som kan hjælpe med svare på denne:

På en vej kører en bil med hastigheden 80 km/t og en motorcykel med 100 km/t.
Opskriv, for hvert køretøj, variabelsammenhængen mellem den tilbagelagte strækning i kilometer og tidsforbruget i timer, idet køretøjerne starter deres tur ved 0 km til tiden 0 timer.
    
     d) Hvis motorcyklen ved turens start i stedet er 5 km bagved bilen. Hvor lang tid går der da, før motorcyklen indhenter bilen? 

Vi er kommet frem til at der går 8,79 minutter før motorcyklen indhenter bilen, men er dette korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2020 af Capion1

d)  Bilen får ved start, i forhold til motorcyklen, et handicap på 5 km
Forskrift for bilen
 (I)  y = 80t + 5
Forskrift for motorcyklen
(II)  y = 100t
hvor t er tiden i timer og y er position fra motorcyklens startpunkt.
Løs  (I) = (II)
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. oktober 2020 af mathon

                \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Motorcykel:}&y_m=100 x\\ \textup{Bil:}&\underline{y_b=\, \, \, \, \, 80x}\\ \textup{Indhentning:}&y_m-y_b=20x&y\textup{ er afstanden i km og }x \textup{ er tiden i timer}\\& 5=20x\\\\& x=\frac{5}{20}=\frac{1}{4}\;h=15\; min \end{array}


Svar #3
19. oktober 2020 af LW1 (Slettet)

Tusind tak, men er det ikke motorcyklen som et handicap på 5 km i forold til bilen?


Svar #4
19. oktober 2020 af LW1 (Slettet)

kommentar slettet


Skriv et svar til: Lineærefunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.