Fysik

Hjælp til Fysik Kinetisk energi B niveau

21. oktober 2020 af Markus2300 - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, nogen der ved hvordan  man kan regne denne ud?

Opgave 1 En far holder i sin bil på toppen af en bakke der er 30m høj. Bilen er gået i stå og der er ikke strøm på batteriet. • Hvor hurtig kan bilen maksimalt komme til at kører ved at trille ned af bakken ? • Hvorfor kommer bilen slet ikke til at trille så hurtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2020 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll} \textup{\textbf{U}den gnidningsmodstand}\\ \textup{eller anden hindring}\\ \textup{har du, hvis:}&E_{tyngde} \rightarrow E_{kin}\\\\& m\cdot g\cdot h=\frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_{max}}^2\\\\& g\cdot h=\frac{1}{2}\cdot {v_{max}}^2\\\\& v_{max}=\sqrt{2\cdot g\cdot h}=\sqrt{2\cdot \left ( 9.82\;\frac{m}{s_2} \right )\cdot \left ( 30\;m \right )}=589.2\;\frac{m}{s} =2\;121\;\frac{km}{h}\end{array}


Svar #2
21. oktober 2020 af Markus2300

Mange tak !

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2020 af Soeffi

#1.v_{max}=\sqrt{2\cdot g\cdot h}=\sqrt{2\cdot \left ( 9,82\;\frac{m}{s_2} \right )\cdot \left ( 30\;m \right )}= {\color{Red} \sqrt{589,2\;\frac{m^2}{s^2} }}=24,27\;\frac{km}{h}

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2020 af Soeffi

#3. Rettelse...
\\v_{max}=\sqrt{2\cdot g\cdot h}=\sqrt{2\cdot \left ( 9,82\;\frac{m}{s_2} \right )\cdot \left ( 30\;m \right )}= \sqrt{589,2\;\frac{m^2}{s^2} }=24,27\;\frac{m}{s}=87,38\;km/h

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2020 af mathon

Ja selvfølgelig som i #4
                 


Skriv et svar til: Hjælp til Fysik Kinetisk energi B niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.