Fysik

Brydningsloven, lysbølger

21. oktober 2020 af ayax0

Hej. 

jeg er gået i stå i de to opgaver: 

a. beregn brydningsvinkel fra luft til glas, når i=15o. (b skal isoleres i brydningsloven) a

b. beregn afbøjningsvinkel, når i= 1,60m og s=75,0 cm


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2020 af peter lind

a. n = sin(i)/sin(u)

b. Indfaldsvinklener ikke 1,60 m og hvad er s ?

kom med opgaven ordret helst som en billefil eller pdf fil


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. oktober 2020 af mathon

            \begin{array}{lllll}a)\\& \frac{\sin(15\degree)}{\sin(b)}=1.51\\\\& b=\sin^{-1}\left ( \frac{\sin(15\degree)}{1.51} \right )\\\\\\ \end{array}


Svar #3
21. oktober 2020 af ayax0

hej Peter.

Hermed er filen.

Det er opgave f i glitterligningen og opgave e i brydningsloven. 

Det vil også være en stor hjælpe hvis jeg får forklaring på hvordan jeg skal regne opgave g i brydningsloven.

tusind tak på forhånd


Skriv et svar til: Brydningsloven, lysbølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.