Matematik

Nogen som kan forstå denne opgave?

24. oktober 2020 af sofianielsen29 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey derude!

Jeg er lidt i tvivl om denne her opgave, da jeg ikke helt forstår hvad sammensatte funktioner er.

Nogle som vil hjælpe mig med denne opgave? Har utrolig svært ved den! ):


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2020 af StoreNord

\\f(g(x))=\frac{1}{2x^{2}-8} \: \: \: \: \: \: hvor\\g(x)=2x^{2}-8 \: \: \: \: \: \: \: \: \: \: \: \: og\\f(x)=\frac{1}{x}


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2020 af mathon

              \small \small \begin{array}{llllll} h(x)=\frac{1}{2x^2-8}\qquad x\notin\left \{ -2,2 \right \}\\& \begin{array}{llllll} g(x)=y=2x^2-8\\\\ f(y)=\frac{1}{y}\\\\ h(x)=\left (f\circ g \right )(x)=f(g(x))=\frac{1}{2x^2-8} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2020 af ringstedLC

a) 

\begin{align*} h(x) &= f\bigl(g(x)\bigr) \\ \text{Ydre funktion}:f(x) &= \frac{1}{x} \\ \text{Indre funktion}:g(x) &= 2x^2-8 \\ h(x) &= f\bigl(2x^2-8\bigr)=\frac{1}{2x^2-8}\;,\;x\neq 2 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2020 af Anders521

#0 Sæt g(x) = x2- 4 og f(x) = 1/(2x). Da er (f ο g)(x) = f (g(x)) = 1/(2x2 - 8)


Skriv et svar til: Nogen som kan forstå denne opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.