Kemi

SYRE-BASE HASTER

25. oktober 2020 af raqu4 - Niveau: Universitet/Videregående

hej, er der nogen der kan hjælpe med denne opgave, jeg har forsøgt at lave lidt af den, men ved ikke om det er rigtigt??

på forhånden tak

Vedhæftet fil: cccd.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllllllllllllll}&&&&&&&&& \textup{Divalent syre med}&&&pK_{{s1}}=2.85\textup{\; \; og \; \; }pK_{{s2}}=5.70 \end{array}\\\\ \begin{array}{lllll} 2)\\&& \begin{array}{lllll} \\& \begin{array}{lllll} \begin{array}{lllll} pK_{{s1}}=2.85\\\textup{betyder middelst\ae rk:}&pH=-\log\left ( \frac{-k_{s1}+\sqrt{{k_{s1}}^2+4\cdot K_{s1}\cdot c_s}}{2} \right )\\\\& pH=-\log\left ( \frac{-1.4\cdot 10^{-3}+\sqrt{\left ( 1.4\cdot 10^{-3} \right )^2+4\cdot \left ( 1.4\cdot 10^{-3} \right )\cdot 0.100}}{2} \right )=1.95\end{array}\end{array} \\\\\\ \end{array}\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllllll} 3)\\& \begin{array}{lllll} a)\\& \begin{array}{lllll} \textup{titrand:}&n(HOOC-CH_2-COOH)=\left ( 0.020\;L \right )\cdot \left ( 0.100\;\frac{mol}{L} \right )=0.0020\;mol\\\\ \textup{titrator:}&n(OH^-)=\left ( 0.020\;L \right )\cdot \left ( 0.100\;\frac{mol}{L} \right )=0.0020\;mol\qquad \textup{\textbf{1.} \ae kvivalenspunkt}\\\\\\ \textup{1. titrering:}& HOOC-CH_2-COOH\;+\;OH^-\;\rightleftharpoons \;HOOC-CH_2-COO^- \;+\;H_2O\\\\\\ \textup{amfolyt:}&c_s\left ( HOOC-CH_2-COO^- \right )=\frac{0.0020\;mol}{0.040\;L}=0.0500\;M\\\\&pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_s(HOOC-CH_2-COOH)+pK_s\left ( HOOC-CH_2-COO^- \right ) \right )=\\\\&\frac{1}{2 }\cdot\left ( 2.85+5.70 \right )=4.28 \end{array} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2020 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllllllll} 4)\\& \begin{array}{lllll} a)\\& \begin{array}{lllll} \textup{titrand:}&n(HOOC-CH_2-COO^-)=\left ( 0.020\;L \right )\cdot \left ( 0.100\;\frac{mol}{L} \right )=0.0020\;mol\\\\ \textup{titrator:}&n(OH^-)=\left ( 0.020\;L \right )\cdot \left ( 0.100\;\frac{mol}{L} \right )=0.0020\;mol\qquad \textup{\textbf{2.} \ae kvivalenspunkt}\\\\\\ \textup{2. titrering:}& HOOC-CH_2-COO^-\;+\;OH^-\;\rightleftharpoons \;^-OOC-CH_2-COO^- \;+\;H_2O\\\\\\ \textup{base:}&c_b\left ( ^-OOC-CH_2-COO^- \right )=\frac{0.0020\;mol}{0.060\;L}=0.03333\;M\\\\&pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_s(HOOC-CH_2-COOH)+pK_s\left ( HOOC-CH_2-COO^- \right ) \right )=\\\\&\frac{1}{2 }\cdot\left ( 2.85+5.70 \right )=4.28 \\\\& pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_{s2} +\log(c_b)\right )\\\\& pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( 5.70+\log\left ( 0.03333 \right ) \right )=9.11 \end{array} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2020 af mathon

korrektion af forkert copy-paste-sammenskrivning:

\small \small \small \small \begin{array}{lllllllll} 4)\\& \begin{array}{lllll} a)\\& \begin{array}{lllll} \textup{titrand:}&n(HOOC-CH_2-COO^-)=\left ( 0.020\;L \right )\cdot \left ( 0.100\;\frac{mol}{L} \right )=0.0020\;mol\\\\ \textup{titrator:}&n(OH^-)=\left ( 0.020\;L \right )\cdot \left ( 0.100\;\frac{mol}{L} \right )=0.0020\;mol\qquad \textup{\textbf{2.} \ae kvivalenspunkt}\\\\\\ \textup{2. titrering:}& HOOC-CH_2-COO^-\;+\;OH^-\;\rightleftharpoons \;^-OOC-CH_2-COO^- \;+\;H_2O\\\\\\ \textup{base:}&c_b\left ( ^-OOC-CH_2-COO^- \right )=\frac{0.0020\;mol}{0.060\;L}=0.03333\;M\\\\& pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_{s2} +\log(c_b)\right )\\\\& pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( 5.70+\log\left ( 0.03333 \right ) \right )=9.11 \end{array} \end{array} \end{array}


Svar #5
25. oktober 2020 af raqu4

tusind tak for hjælpen, men vi må ikke bruge den der formel for pH i spg. 3 og 4, vi skal bruge et sælskema, som jeg også har forsøgt og lave i 3, men så får jeg 10, og du får 4,28, hvordan vil du gør det, hvis du skal lave et sælskema. 


Skriv et svar til: SYRE-BASE HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.