Matematik

Differentialligniner

25. oktober 2020 af Trojanskhest - Niveau: A-niveau

Hej jeg har følgende opgave: 

I opgave a får jeg nemlig et svar på min maple, som er noget andet ift. når jeg udregner den manuelt. Nogen der kan skrive hvordan de vil udregne den i hånden???


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2020 af janhaa

\int \frac{dN}{N}= \int (0,24 -0,013t) dt\\ \\ \ln(N)=0,24t-6,5*10^{-3}t^2+d\\ \\N(t)=N=C*e^{0,24t-6,5*10^{-3}t^2}


Svar #2
25. oktober 2020 af Trojanskhest

Hej Janha, hvordan kommer du fra 2. step til 3.?? 

Tænke mere ift. hvordan du fik C ganget på? Når jeg isoler N fra step 2 til 3, så fås: 

N = e^(0.24*t - 0.0065*t^2 + k)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2020 af janhaa

e^k=C


Svar #4
25. oktober 2020 af Trojanskhest

Når jeg bruger et CAS-værktøj så får jeg følgende forskrift....Det er jo ikke det du har fået 


Skriv et svar til: Differentialligniner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.