Matematik

Hvilke tal og fortegn flytter man først når man skal løse en ligning?

26. oktober 2020 af Alrighty - Niveau: C-niveau

jf. overskriften


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2020 af Anders521

#0 Man flytter hverken tal eller fortegn når en ligning løses. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2020 af PeterValberg

#0 Kom med et konkret eksempel, så kan vi "snakke" løsningsmetoden igennem

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
26. oktober 2020 af Alrighty

\sqrt[3]{\frac{x}{8}}=\approx 0,86   


Svar #4
26. oktober 2020 af Alrighty

Ops, uden =    

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2020 af ringstedLC

#3: Her er der ikke rigtig noget med "tal og fortegn", men alligevel:

\begin{align*} \sqrt[3]{\frac{x}{8}} &\approx 0.86 \\ \left (\sqrt[3]{\frac{x}{8}} \right )^{3} &\approx 0.86^3 \\ \frac{x}{8} &\approx 0.86^3 \\ x &\approx 0.86^3 \cdot 8 \end{align*}

Hieraki:

1. Rødder (og potenser).

2. Gange og dividere.

3. Lægge sammen og trække fra.

Kom gerne med nogle flere!


Skriv et svar til: Hvilke tal og fortegn flytter man først når man skal løse en ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.