Kemi

Ligevægt

28. oktober 2020 af nøvsen - Niveau: B-niveau

Hjælp til opgave 9 søges


Svar #1
28. oktober 2020 af nøvsen

Please hjælp, jeg får fravær hvis jeg ikke laver den, og jeg fatter ingenting


Svar #2
28. oktober 2020 af nøvsen


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2020 af Jiraiya

a) \frac{[NH_3]^{2}}{[H_2]^3*[N_2]} 

b)Ved tilsætning af dinitrogen bliver nævneren større og dermed bliver reaktionsbrøken mindre.

\frac{[NH_3]^{2}}{[H_2]^3*[N_2]} < Y

c) Ved tilsætning af et stof der reagerer med ammoniak bliver tælleren mindre og dermed bliver reaktionsbrøken mindre.

\frac{[NH_3]^{2}}{[H_2]^3*[N_2]}  < Y

d) Ved tilsætning af et stof der reagerer med dihydrogen bliver nævneren mindre og dermedreaktionsbrøken større.

\frac{[NH_3]^{2}}{[H_2]^3*[N_2]} > Y

e) Brug Le Chateliers princip. 

"Et ydre indgreb i et system i ligevægt fremkalder en forskydning, der formindsker virkningen af indgrebet."


Svar #4
28. oktober 2020 af nøvsen

HVad skete der i c? og takkk!!


Svar #5
28. oktober 2020 af nøvsen

nevermind


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2020 af Jiraiya

Redigerede lige for at gøre det mere klart.


Skriv et svar til: Ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.