Kemi

Syre-base titrering

29. oktober 2020 af louisesørensen2 - Niveau: C-niveau

Hej

I klassen har vi lavet et klassisk syre-base titrerings eksperiment, hvor vi skal finde masse% af husholdningseddike.

Vi skal titrer 2 mL husholdningseddike = V(CH3COOH) og der tilføres 20 mL demineraliseret vand.

Titratoren er NaOH, og her er c(NaOH)=0.101 M, derudover skal det siges at der er blevet brugt V(NaOH)=16.617 mL, for at nå ækvivalenspunktet.

Jeg kan sagtens finde ud af udregningerne herfra, men et brændende spørgsmål er:

Når man bestemmer masse%  \frac{m(CH_3COOH)}{m(CH_3COOH)}\cdot 100%, hvor nævneren er massen af eddikesyre-opløsningen!

Men, er eddikesyre-opløsningen 2mL eddikesyre eller 2 mL eddikesyre + 20 mL demineraliseret vand = 22 mL???

bilaget viser mine udregninger.


Skriv et svar til: Syre-base titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.