Matematik

Forkort formel

29. oktober 2020 af kajkajsen1234 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg vil gerne vide hvordan jeg kan forkorte a^2 – b^2.

Den skal forkortse så meget så muligt.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2020 af peter lind

Du kan skrive det som (a+b)(a-b)


Svar #2
29. oktober 2020 af kajkajsen1234 (Slettet)

Ok jeg skal kunne omskrive formlen sådane her.

a2 - b2 = a2 - (a-1)2 = a2 - (a2 - 2a + 1) = 2a - 1

Men jeg forstår den ikke.

Kan du beskrive hver omskrivning??


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. oktober 2020 af Mathias7878

a^2-b^2 = a^2-(a-1)^2 = a^2 - ((a-1) \cdot (a-1)) = a^2 - (a \cdot a + a \cdot (-1) + (-1) \cdot a -1 \cdot (-1)) = a^2-(a^2-2a+1) = a^2-a^2+2a-1 = 2a-1

- - -

 

 


Svar #4
29. oktober 2020 af kajkajsen1234 (Slettet)

Jeg har bare kopiret spørges målet ned, neden for

1) Vælg to hele tal, a og b, sådan at a er 1 større end b.

2) Beregn a2 – b2.

3) Beregn a + b

Sofie påstår, at resultatet af opgave 3) altid er det samme som resultatet af opgave 2).'

6.4Har Sofie ret? Du skal begrunde dit svar.


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. oktober 2020 af Mathias7878

3)

  a + b = a + (a-1) = \ ?

- - -

 

 


Svar #6
29. oktober 2020 af kajkajsen1234 (Slettet)

2a-1?


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. oktober 2020 af Mathias7878

Så har Sofie vel ret i, at 2) og 3) er det samme :) 

- - -

 

 


Svar #8
29. oktober 2020 af kajkajsen1234 (Slettet)

mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Forkort formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.