Fysik

Hospitalfysil

03. november 2020 af ole222 - Niveau: A-niveau
Forestår det simpelhen ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2020 af mathon

%-satsen er formentlig en vægtprocent.
Du må oplyse hvilken personvægt, du antager.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} a)\\& \begin{array}{lllll}& _{37}^{87}\textbf{Rb}\;\longrightarrow \;_{38}^{87}\textbf{Sr}\;+\;_{-1}^{0}\textrm{e}\;+\;\bar{\nu } \\\\ \textup{Beregning}\\ \textup{af }Q\textup{-v\ae rdi:}\\& \left |\Delta m \right |=\left |86.909187-\left (86.908884+0.000549 \right ) \right | \;u=0.000246\;u=\\\\&4.08493\cdot 10^{-31}\;kg\\\\& Q=\left | m \right |\cdot c^2=\left (4.08493\cdot 10^{-31}\;kg \right )\cdot (2.99792\cdot 10^8\;\frac{m}{s})^2=3.67135\cdot 10^{-14}\;J \end{array} \end{array}


Svar #4
03. november 2020 af ole222

Hvis vi antager det er 82kg?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2020 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll} b)\\& \begin{array}{lllll} \textup{Antal }_{37}^{87}\textrm{Rb}&\frac{\left ( 82\;kg \right )\cdot 4.6\cdot 10^{-4}\cdot 0.278}{0.086909187\;\frac{kg}{mol}}\cdot \left ( 6.02214\cdot 10^{23}\;mol^{-1} \right )=7.2661\cdot 10^{22}\\\\ \textup{Henfald pr. \aa r:}&7.2661\cdot 10^{22}\cdot \left ( 1-\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{1\,\textup{\aa r}}{4.0\cdot 10^{10}\,\textup{\aa r}}} \right )=1.25922\cdot 10^{12}\\\\ \textup{\AA rlig energi:}&1.25922\cdot 10^{12}\cdot \left ( 79000\;eV \right )=9.94784\cdot 10^{16}\;eV=1.59382\cdot 10^{-2}\,J\\\\ \textup{\AA rlig dosis:}&\frac{1.6\cdot 10^{-5}\;kJ}{82\;kg}=1.95\cdot 10^{-7}\;\frac{kJ}{kg} \end{array} \end{array}


Svar #6
04. november 2020 af ole222

Aha, tudsing mange gange tak!


Skriv et svar til: Hospitalfysil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.