Matematik

Differentialligning løs? HJÆLP

05. november 2020 af Elninoo - Niveau: A-niveau

En som kan hjælpe med nedstående opgave! Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2020 af peter lind

Gør prøve d.v.s  indsæt f(x) på y's plads og se om resultatet bliver x. Gør den det er det en løsing ellers ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2020 af Anders521

#0 Tag den afledede f og indsæt udtrykket, og forskriften for f, i ligningen. Omskriv venstresiden. Er højre- og vensterside ens, er f en løsning, hvis ikke, er f blot en funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2020 af Mathias7878

\small f'(x) = \frac{1}{2 \sqrt{x^2+1}} \cdot 2x = \frac{x}{\sqrt{x^2+1}}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2020 af mathon

                        \small \begin{array}{lllll} a)\\& \; \; \; \; \;\; \; \; \; \; \; \; \; \;\; \; \; \; \; y=\sqrt{x^2+1}\\& \begin{array}{c|c}\hline\\ \mathbf{y\cdot \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}}&\; \; \; \; \; \mathbf{x}\; \; \; \; \; \\\\\hline\\ \sqrt{x^2+1}\cdot \frac{x}{\sqrt{x^2+1}}&x\\\\\hline\\\\ x&x \end{array}\end{array}


Svar #6
06. november 2020 af Elninoo

Kan stadigvæk ik tænke mig frem til det.. Føler jeg gør det helt forkert


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2020 af peter lind

Hvad er det du ikke forstår ? Hvis du har lavet noget så send det ind så vi kan se fejlene


Svar #8
06. november 2020 af Elninoo

Ved inderligt ikke hvordan jeg skal starte
Skal jeg bare udregne f'(x) og prøve at indsætte det i y*dy/dx=x. 

Men ved ike hvordan jeg skal opstille det som højreside/venstreside er  mega forvirret


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. november 2020 af peter lind

Ja du skal bare starte med at

1. udregne f'(x)

2. Gange f'(x) med f(x) så du har f(x)*f'(x)

3. Til slu konstatere at det er lig med højre side altså x


Svar #10
06. november 2020 af Elninoo

Har udregnet dette: 


Svar #11
06. november 2020 af Elninoo

Er dette korrekt hidtil eller har jeg misforstået det


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. november 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. november 2020 af peter lind

du mangler et mærke på g'(x) sidst i anden linje og på g'(x) = 2x

Det følgende skal du gange med 2x ikke kun 2

tredje sidste linje skal der stå f(g(x))' =


Svar #14
06. november 2020 af Elninoo

Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. november 2020 af Anders521

#14 Nu vides det ikke om indholdet af det vedhæftede billede i #11 er en besvarelse eller blot en kladde til en, men hvis det er førstnævnte bør den skrives sammenhængende og forståelig. F.eks. skriv ikke  "Differentere funktionerne" men "Jeg differentierer funktionerne". Skriv hellere ikke samme udtryk flere gange i 3. og 4. linje fra bunden. 

Udover rettelserne nævnt i #13, er det forkert, at udtrykket for den afledede af f, skal indsættes i y's plads. Den skal dog indsættes i (dy/dx)'s  plads. Regneforskriften af f skal indsættes i y's plads. 


Skriv et svar til: Differentialligning løs? HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.