Matematik

Bestem minimale og maksimale vanddybde i havnebassinet (maple hjælp)

06. november 2020 af xXxNoobmaster69 - Niveau: A-niveau

Vanddybden i et bestem havnebassin afhænger af tidevandet. I en model kan vanddybden som funktion af tiden beskrives ved

d(t) = 2 * sin(0,52t - 3,14) + 7,

hvor d(t) er vanddybden i havnebassinet (målt i meter) til tidspunktet t (målt i timer).

a) Bestem den minimale og maksimale vanddybde i havnebassinet

Hvordan bestemmer man minimale og maksimale vanddybde?

Vedhæftet fil: hjælp.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2020 af mathon

                      \small \begin{array}{lllll} \textup{Hvad er maksimalv\ae rdien for }\sin(......)?\\\\\\ \textup{Hvad er minimalv\ae rdien for }\sin(......)? \end{array}


Svar #2
06. november 2020 af xXxNoobmaster69

Nu forstår jeg ikke helt. Kan man skrive det ind i maple?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2020 af mathon

                      \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Maksimalv\ae rdien for }\sin(......)\textup{ er }1\\\\\\ \textup{Minimalv\ae rdien for }\sin(......)\textup{ er }-1 \\\\ \begin{array}{lllll}&& d(t)_{max}=2\cdot 1+7&=&9\\\\&& d(t)_{min}=2\cdot (-1)+7&=&5 \end{array}\end{array}


Skriv et svar til: Bestem minimale og maksimale vanddybde i havnebassinet (maple hjælp)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.