Matematik

Ligning for tangent

06. november 2020 af Ladora (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, har denne opgave. Er færdig med a) hvor f'(x)=\frac{4}{x}-2, men kan ikke finde ud a b


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2020 af Mathias7878

b) Brug formlen

  \small y = f'(x_0) \cdot (x - x_0) + f(x_0)

igennem punktet

  \small P(x_0,f(x_0)) = P(1,f(1))

- - -

 

 


Svar #2
06. november 2020 af Ladora (Slettet)

Har prøvet via webmatematik, men kan ikke få det rigtigt :(


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. november 2020 af Mathias7878

Man har, at 

  \small f(x_0) = f(1) = 4 \cdot \ln(1) -2 \cdot 1 + 8 = 4 \cdot 0 - 2 + 8 = 6

  \small f'(x_0) = f'(1) = \frac{4}{1} - 2 = 2

Dvs.

  \small y = f'(x_0) \cdot (x-x_0) + f(x_0) = 2 \cdot (x-1)+6 = 2x-2+6 = 2x+4

- - -

 

 


Svar #4
06. november 2020 af Ladora (Slettet)

Tak!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2020 af MandenMedMangeHatte

#3 Du skal da ikke lave Ladoras lektier. Det er ikke meningen med siden.


Skriv et svar til: Ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.