Matematik

HJÆLP

07. november 2020 af Østergaard1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan kommer jeg videre med opgaven

Udregning og forklaring ønskes

Kan ikke helt overskue det

Se venligst vedhæftede fil

Vedhæftet fil: Skærmbillede (15).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2020 af ringstedLC

Definer din funktion:

\begin{align*} \text{a)} \\f(x)\! &:= 3x^2+5 \\ f(1) &= 8 \\\\ \text{b)} \\fm(x)\! &:= \frac{d}{dx}\bigl(f(x)\bigr) \\ fm(1) &= \;? \\\\ \text{c)} \\y &= fm(1)\,(x-1)+8 \\ y &=...\end{align*}


Svar #2
07. november 2020 af Østergaard1234 (Slettet)

Tak 

Dvs. det meste var forkert i denne opgave?

skulle aldrig have taget matematik B


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2020 af ringstedLC

#2

Dvs. det meste var forkert i denne opgave?

Det synes jeg ikke, men du skal lære at bruge definitioner, når der arbejdes med CAS.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2020 af Anders521

#0 Kun i delopgave a) har du givet et korrekt svar, indtil videre.                                                                             b) Du skal først differentiere f og derefter beregne f '(1).                                                                                     c) Ja, tangenten er en ret linje.                                                                                                                             d) Det er godt, at der i opgaven skrives x >0, Her skal du bruge produktreglen. 

skulle aldrig have taget matematik B

Hmm...


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.