Matematik

2.D2.23 ligning for tangenten

08. november 2020 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Jeg har lavet a, men har svært ved at løse b’en i opgaven

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2020 af ringstedLC

b)

\begin{align*}x_0 &=1\Rightarrow \left\{\begin{matrix} f'(x_0)=\;? \\ f(x_0)=\;? \end{matrix}\right. \\\\ y &= f'(x_0)\cdot (x-x_0)+f(x_0) \end{align*}


Svar #2
08. november 2020 af javannah5

men hvad starter jeg først med at gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2020 af peter lind

1. Find f'(x)

2.find f(1) og f'(1)

3. brug den sidste formel i #1


Svar #4
09. november 2020 af javannah5

Jeg har fået f’(x) til at være -4/x^2
Men hvordan finder jeg f(1) og f'(1), hvad skal jeg gøre? Hvilken fremgangsmåde skal jeg bruge?

Svar #5
09. november 2020 af javannah5

???

Svar #6
09. november 2020 af javannah5

Kan nogle hjælpe mig?

Svar #7
09. november 2020 af javannah5

Nej ligemeget

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. november 2020 af mathon

          \small \begin{array}{lllll}\\& \begin{array}{lllll} f(x)=4\cdot \ln(x)-2x+8&&f(1)=4\cdot \ln(1)-2\cdot 1+8=4\cdot 0-2+8=6\\\\ f{\, }'(x)=\frac{4}{x}-2&&f{\, }'(1)=\frac{4}{1}-2=4-2=2 \end{array}\\\\ b)\\& \begin{array}{lllll} \textup{Tangentligning i }(1,6)\textup{:}&&\; \, \, \: y=f{\, }'(1)\cdot (x-1)+6\\\\ &&\; \, \, \: y=2\cdot (x-1)+6\\\\\\ &&\; \, \, \: y=2x+4 \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: 2.D2.23 ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.