Matematik

Maple hjælp hvorfor dsolve forkert?

09. november 2020 af Elninoo - Niveau: A-niveau

En som muligvis kan forklare mig hvorfor denne solve er forkert.. Forstår det virkelig ikke >< tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2020 af MandenMedMangeHatte

Prøv med v’(0) = 0 som begyndelsesbetingelse.

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2020 af ringstedLC

Nu kender jeg ikke lige "kommandovejen" i Maple, men det ser ud som om, at startbetingelsen er sat til v '(0) = 0. Den skal være v(0) = 0


Svar #3
09. november 2020 af Elninoo

Hm således? Stadigvæk.. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2020 af ringstedLC

Nej, men jeg udtrykte mig også lidt forkert.

Efter det sidste komma står der v '{0}. Dette forstår Maple som et "wrong extra argument", da det opfattes som v ' · 0. Gå tilbage til den forrige og prøv med v(0) = 0 fordi farten ved tiden 0 er 0.


Svar #5
09. november 2020 af Elninoo

Der står det samme.. :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2020 af ringstedLC

#4

Nej, men jeg udtrykte mig også lidt forkert.

Efter det sidste komma står der v '{0}. Dette forstår Maple som et "wrong extra argument", da det opfattes som v ' · 0. Gå tilbage til den forrige og prøv med v(0) = 0 fordi farten ved tiden 0 er 0.


Svar #7
09. november 2020 af Elninoo

Nu har jeg vel gjort det og stadigvæk det samme ? 


Svar #8
09. november 2020 af Elninoo

Pls en eller anden som der kan hjælpe


Svar #9
09. november 2020 af Elninoo

Jeg har løst det - ellers tak folkens! :D:D


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. november 2020 af AMelev

Jeg kender ikke Maple, men så vidt jeg kan se af https://www.youtube.com/watch?v=0A_WnCu5tzU er det fordi, du mangler en kantet parentes omkring dine to ligninger.
Prøv dsolve([....])


Skriv et svar til: Maple hjælp hvorfor dsolve forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.