Matematik

toppunkt

12. november 2020 af merl0117 - Niveau: B-niveau

c) BESTEM TOPPUNKTET FOR

vi bruger formel 84

toppunktsformlen = ((-b)/2a,(-d)/4a)

vi starter med at regne diskrimination:
  
d= -10^2-4*2*11= 188

((-10)/(2*2),188/(4*2))


x_1= -2,5

x_2= 23,5

Toppunktet = (-2,5,23,5)


er dette rigtigt? Syntes det ligner at der er noget galt men kan ikke gennemskue hvad.

Venlig hilsen Merle


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2020 af Mathias7878

Hvilken funktion? 

- - -

 

 


Svar #2
12. november 2020 af merl0117

fx=x2-10*x-11


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. november 2020 af Mathias7878

T_{x,y} = (\frac{-b}{2a}, \frac{-d}{4a}) = ( \frac{-(-10))}{2 \cdot 1}, \frac{- \left( (-10^2) -4 \cdot 1 \cdot (-11)\right)}{4 \cdot 1}) = (5,-36)

- - -

 

 


Skriv et svar til: toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.