Kemi

Fedtsyrer

12. november 2020 af Jamulla - Niveau: C-niveau
Forklar hvad denne figur viser.

a. Hvor mange C-atomer har molekylet?
b. Hvor mange H-atomer har molekylet?
c. Hvor mange O-atomer har molekylet?
d. Hvor mange dobbeltbindinger har molekylet mellem C-atomerne?
e. Forklar hvad det vil sige at en fedtsyre er mættet.
- mættet fedtsyrer er fedtsyrer, hvor alle C-C bindinger er enkeltbindinger
f. Forklar hvad det vil sige at en fedtsyre er umættet.
g. Er det en mættet eller umættet fedtsyre på figuren?

5. Forklar hvad det vil sige at en fedtsyre er monoumættet.
- en monoumættet fedtsyrer er en fedtsyre, der indeholder en C=C dobbeltbinding
6. Forklar hvad det vil sige at en fedtsyre er polyumættet.
7. Hvilke typer fedtsyrer er på de viste figurerne i opgave 3? Billede med 3 figurer på

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2020 af MandenMedMangeHatte

Skal du slet ikke lave noget selv?


Svar #2
12. november 2020 af Jamulla

Har lavet noget af det selv og skrevet det også, men vil gerne have hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2020 af mathon

             \small \begin{array}{lllll} 7)\\& \begin{array}{lllll} \textup{Til venstre:}&\textup{Stearinsyre eller octadecansyre}\\\\ \textup{I midten:}&\textup{Palmitinsyretriglycerid eller triglycerylpalmitinoat}\\\\ \textup{Nederst:}&\textup{et blandet triglycerid med fedtsyrerne}\\& \textup{oppe fra og ned:}\\&\qquad \qquad \qquad\qquad\begin{array}{lll} \textup{palmitinsyre }&=&\textup{hexadecansyre}\\ \textup{oliesyre }&=&\textup{octadeca-9-ensyre} \\ \textup{linolensyre}&=&\textup{octadeca-9-12-15-triensyre} \end{array} \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Fedtsyrer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.